Schimbări legislative în materia angajării forței de muncă străine – Partea 3

Schimbări legislative în materia angajării forței de muncă străine – Partea 3

2. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească angajatul străin

Străinul pe care angajatorul intenționează să îl încadreze pe locul de muncă vacant îndeplinește condițiile de autorizare (nu și de pregătire profesională și experiență în activitate, așa cum era în textul anterior modificărilor) prevăzute de legislația în vigoare pentru ocuparea acelui loc de muncă și nu are antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfășoare pe teritoriul României. Se abrogă astfel și obligația anexării CV-ului străinului ca dovadă privind pregătirea sa profesională.

Se simplifică procedura de obținere a avizului de muncă pentru lucrătorii permanenți prin eliminarea procedurii de obținere a atestatului de recunoaștere a studiilor de la Ministerul Educației Naționale.

3. Salariul

Salariul de referință se modifică de la variantele anterioare la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Ca și condiție specială pentru acordarea avizului de ședere în cazul lucrătorilor înalt calificați, angajatorul trebuie să îi plătească un salariu de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut (în forma anterioară a Ordonanței angajatorul trebuia să plătească angajatului înalt calificat un salariu de cel puțin patru ori câștigul salariat brut).