Vă informăm că la data de 26.09.2020 a intrat în vigoare Legea nr. 208/2020 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 23.09.2020).

Această lege conferă avocaților o serie de competențe noi pe care considerăm că este util să le cunoașteți și care până acum erau rezervate doar notarilor:

  1. Avocatul vă poate atesta declarația privind beneficiarul real – care se depune la Registrul Comerțului numai atunci când asociații firmei sunt persoane juridice. În cazul în care asociații sunt numai persoane fizice, nu este necesară depunerea declarației privind beneficiarul real.
  2. Avocatul poate depune specimenul dvs. de semnătură la Registrul Comerțului, atunci când acesta este necesar (spre exemplu: la înființarea societății sau la modificarea reprezentantului legal al societății). Semnătura va fi dată personal în fața avocatului pe împuternicirea avocaţială.
  3. Avocatul poate obține în numele dvs. cazierul judiciar, precum și alte acte de stare civilă (cum sunt, spre exemplu, duplicate ale certificatelor de naștere, de căsătorie, de deces etc.), în baza împuternicirii avocațiale și a contractului de asistență juridică.

Avocații echipei Paulopol vă pot asista și reprezenta în oricare dintre aceste demersuri. Dacă doriți sprijinul nostru, nu ezitați să ne contactați pe e-mail la office@paulopol.ro.