Procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM

Procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM

 

Procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM se poate face de către un operator autorizat al Registrului, conform legii 297/2018.

Procedura de înregistrare a unei ipoteci în Registrul Național de Publicitate Mobiliară trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe etape.

Iată mai jos cum se desfășoară înregistrarea unei ipoteci în registru:

  1. Completarea unui formular tip

Creditorul sau cel ce a încheiat ipoteca în beneficiul său trebuie să completeze un formular tip care conține date corespunzătoare, ce se regăsesc și în cadrul contractului de ipotecă mobiliară. Acest formular tip ne va fi transmis noua, firmei Paulopol ca agent autorizat al Registrului Național de Publicitate Mobiliară pentru a se face înscrierea. Datele vor fi completate cu multă atenție de creditor în așa fel încât toate să se regăsească corect în interiorul formularului. Ceea ce este bine de știut este că în urma înregistrării unei ipoteci în cadrul Registrului nu se exercită un control de legalitate asupra formularului completat de creditor.

  1. Înscrierea formularului în cadrul Registrului

Firma noastră face înscrierea formularului tip în cadrul Registrului. Ceea ce este bine de știut este că, așa cum aminteam și mai sus, agentul autorizat nu va face niciun control de legalitate asupra datelor cuprinse în formular, astfel că e bine ca după completarea sa, să se mai verifice încă o dată în așa fel încât datele să fie conform cu cele din contractul de ipotecă. Un alt lucru bine de evidențiat constă în aceea că, potrivit legii, agentul Registrului (firma noastră) nu este autorizat să verifice legalitatea contractului de ipotecă în așa fel încât să se asigure că nimic din clauzele cuprinse nu ar corespunde instituirii unei ipoteci de prin rang sau rang secund asupra bunurilor mobiliare. Totuși, firma noastră fiind specializată în consultanță juridică în astfel de probleme, la cererea creditorului putem face, in mod gratuit, verificarea legalității contractului de ipotecă.

 

  1. Respectarea articolului 2414 din Codul Civil

Potrivit articolului 2414 din Codul Civil, procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM nu conferă validitate atunci când contractul de ipotecă nu există sau conținutul avizelor de ipotecă nu prezintă acoperire în clauzele contractului de ipotecă. De această dată, procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM nu își produce niciun efect, fiind lovită de nulitate. Paulopol Attorneys & Counselors, prin experiența de care dispune, vă poate proteja de un astfel de risc, verificând, după cum am precizat mai sus, legalitatea documentelor în mod gratuit.

 

  1. Agentul autorizat pentru procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM se va asigura că întreaga operațiune decurge fără incidente

Dacă te afli în căutarea unui agent autorizat sau operator pentru a demara procedura de înregistrare a unei ipoteci mobiliare în RNPM, Casa de avocatură Paulopol Attorneys&Couselors este alături de tine, fiind agent autorizat RNPM și oferindu-ți cele mai bune servicii de consultanță în așa fel încât garanția mobiliară evidențiată sub forma unei ipoteci se poată fi înregistrată, conform contractului semnat. Noi, echipa Paulopol Attorneys&Couselors beneficiem de o bună experiență în acest tip de înregistrare și îți oferim cele mai bune soluții pentru ca bunurile tale să fie protejate, potrivit legii.

 

De ce să demarezi procedura de înregistrare a unei ipoteci în RNPM?

Înregistrarea unei ipoteci în RNPM oferă protecție contractului tău de ipotecă și asta prin aceea că bunurile mobiliare evidențiate în cadrul contractului pot fi supuse procedurii de executare silită, de către creditor, fără a se mai parcurge un proces in instanță.

Un alt avantaj pentru demararea acestui tip de înscriere constă în aceea că oferă fiecărui creditor posibilitatea de a verifica bonitatea debitorului și se observă dacă obiectul ce ar putea face contractul unei posibile ipoteci prezintă sau nu sarcini anterioare sau prezente. Prin verificarea avizelor înscrise în Registru se poate observa dacă bunul respectiv a mai fost înscris sau nu aici.

Dacă te afli în etapa de efectuare a unei înscrieri în RNPM, echipa Paulopol Attorneys&Couselors va putea solicita în numele tău toate acele extrase certificate, precum și depunerea documentelor necesare înregistrării. În același timp, specificăm faptul că ne preocupă ca toți clienții noștri să fie mulțumiți și astfel vom face toate demersurile în așa fel încât în termen de 24 de ore de la depunerea documentelor să intrăm în posesia avizului oferit de RNPM.

Echipa Paulopol înseamnă sprijin, dar mai ales cele mai bune soluții pentru rezolvarea tuturor obstacolelor juridice pe care vrei să le a înfrunți.

Prețurile competitive, mici, sunt un alt argument pentru care ar trebui să ni te adresezi. Este bine de specificat faptul că prețurile noastre nu conțin TVA, așa că pentru o persoană fizică aceasta ar putea fi cea mai bună variantă.

Ne puteți contacta la office@paulopol.ro.