Precizări finale referitoare la casele de marcat
noiembrie 1, 2018
Corectarea facturilor conform prevederilor Codului Fiscal
noiembrie 13, 2018

Factura fiscală este unul dintre cele mai utilizate documente contabile, indiferent care este forma de organizare a contribuabilului. Este documentul emis de către compania furnizoare către altă companie sau persoană fizică căreia i-au fost prestate servicii și conține atât lista cu produsele vândute sau cu serviciile prestate, cât și datele de identificare fiscală ale furnizorului și ale clientului, TVA-ul, prețul, cantitatea și valoarea fiecărui produs sau serviciu vândut, respectiv prestat.

Vă oferim în continuare câteva informații importante despre stornarea facturilor, astfel încât să nu întâmpinați nicio problemă pe viitor, când va trebui sa emiteți un astfel de document. Desigur, procedura este una și mai simplă daca folosiți un program de facturare, prin care puteți să emiteți în cateva secunde atât o factură, cât și alte documente necesare firmei tale.

Ce este factura storno?

Prin factura storno se rectifică o tranzacție anterioară consemnată într-o altă factură. Cu alte cuvinte, factura storno se întocmește atunci când a fost efectuată o tranzacție și ulterior se dorește rectificarea sumei precedente, pe scurt, atunci când se vrea corectarea unei facturi emise. Pe ea se va trece suma pe care doriți să o scădeți din suma anterior facturată. În factura storno se face mereu referire la factura anterioară care se dorește a fi corectată.

Cand se stornează o factură fiscală?

O factură fiscală se stornează atunci când se dorește rectificarea informațiilor, când factura a fost emisă cu o sumă greșită, dar și în cazul în care clientul returnează produsele. Stornarea reprezintă soluția pentru corectarea unei facturi emise anterior și care a fost deja trimisă clientului, respectiv soluția în momentul în care un client, căruia i s-a emis deja factură, returnează produsele.